Politika

OGLASIO SE VUČIĆ O VULINOVOJ OSTAVCI: Nije bio ruski agent, pritisci od kako je stupio na funkciju

Autor Ivona Ulićević

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je povodom ostavke koju je dao direktor BIA Aleksandar Vulin, da je tačno da su od prvog dana njegovog imenovanja na tu funkciju postojali pritisci i zahvalio mu na doprinosu.

Izvor: MODNO/Stefan Stojanović

Kako je rekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić o ostavci direktora Bezbednosno informativne agencije Aleksandra Vulina, on "nije bio ruski agent", već je uvijek radio za Srbiju.

"Na meni jednostavno nije da to komentarišem. Vulin mi je i drug sa kojim sam proveo mnogo vremena, razumijem i njegovu reakciju, ali nije otišla njegova glava ili slično. Postojali su pritisci od početka kada je imenovan na tu dužnost, od prvog dana, i bilo je nedvosmisleno", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je sve sasvim tačno što je Vulin naveo u svom pismu.

"Ja ne mogu i dalje da komentarišem, jer njemu je sad nešto lakše nego meni, dok ja ne mogu i dalje da komentarišem sve stvari, iz prostog razloga zato što sam predsjednik Republike, ali i zato što sam obavezan na čuvanje tajni i o takvim stvarima ne mogu da govorim", rekao je Vučić za televiziju Pink.

Vučić se onda zahvalio Vulinu na službi.

"Želim da mu se zahvalim na doprinosu koji je dao za očuvanje bezbjednosti Srbije, za to da naša zemlja bude samostalna. Što je jedan od postulata politike koju svi vodimo, kad kažem svi mislim na SNS", rekao je predsednik Srbije.

Podsetimo, Aleksandar Vulin podneo je ostavku na funkciju direktora BIA i naveo da to čini jer ne želi da bude "povod za ucjene i pritiske na Srbiju i srpski svijet".

U obrazloženju odluke da napusti mjesto direktora BIA, Vulin je naveo da EU i SAD traže "njegovu glavu" i da se povlači kako Srbiji ne bi bile uvedene sankcije.