Politika

CRNA GORA PODRŽALA REZOLUCIJU KOJA POZIVA NA HITNO I TRAJNO PRIMIRJE U POJASU GAZE, SRBIJA UZDRŽANA...

Autor Anja Rašović Izvor Vijesti

Crna Gora podržala rezoluciju koja poziva na hitno i trajno primirje u Pojasu Gaze, objavio je na društvenim mrežama odlazeći premijer Dritan Abazović.

Izvor: Facebook/Dritan Abazović

Crna Gora podržala rezoluciju koja poziva na hitno i trajno primirje u Pojasu Gaze, objavio je na društvenim mrežama odlazeći premijer Dritan Abazović. Za rezoluciju je glasalo 120 država, 14 je bilo protiv a 45 uzdržanih. Protiv rezolucije između ostalih bile su SAD i Hrvatska, a Srbija i Velika Britanija su bile uzdržane, piše CdM.

“Kao premijer i koordinator MVP, zbog brojnih upita iz zemlje i iz inostranstva, vezano za stav naše države prilkom glasanja u UN-u, imam obavezu da kažem da je Crna Gora podržala rezoluciju koja poziva na hitno i trajno primirje u Gazi”, napisao je Abazović na Facebooku.

Prema njegovim riječima Crna Gora nikad neće podržati nijednu terorističku organizaciju, ali isto tako neće ni ćutati dok se ubijaju djeca i nevini civili, prenosi CdM.

“U ovim situacijama, po mom skromnom mišljenju, a uz dužno poštovanje svih međunarodnih subjekata, nema uzdržanosti. Nastavljamo svoju mirnodopsku politiku, molimo se za mir i stabilnost svugdje širom svijeta. Ponosan na svoje kolege iz MVP”, zaključio je on.