Politika

"VUKOVIĆ JE OŠTETIO BUDŽET ZA PREKO 2 MILIONA EURA"!

Autori TV Vijesti Miloš Miranović

Bivši gradonačelnik Ivan Vuković je bez ovlašćenja oštetio budžet Glavnog grada u momentu kada je donio nezakonitu odluku da se isplati iznos od 40 eura mjesečno za više od 1.100 zaposlenih koji rade u sistemu gradske uprave, saopštili su odbornici PES-a u Glavnom gradu

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

"Nova gradska uprava radi zakonito za razliku od bivšeg gradonačelnika Vukovića koji je u svom stilu nezakonito i bahato čašćavao zaposlene u Glavnom gradu novcem građana u iznosu od 400.000 eura godišnje od 2019. do 2023. godine. Bivši gradonačelnik Vuković je bez ovlašćenja oštetio budžet glavnog grada u momentu kada je donio nezakonitu odluku da se isplati iznos od 40 eura mjesečno za više od 1.100 zaposlenih koji rade u sistemu glavnog grada", ističu u saopštenju.

Za ove odluke, tvrde odbornici PES-a u Glavnom gradu, nijesu postojale nikakve zakonske osnove da se dodijele naknade za troškove prevoza, što je i potvrđeno od strane revizora u izvještaju za 2022. godinu.

"Ovo je bila čista politička zloupotreba od strane bivšeg gradonačelnika u svrhu podsticanja radnika da glasaju za DPS. Pitamo se, koliko bismo mogli imati novih parkova, igrališta ili parking mjesta u gradu, za novac koji je nezakonito isplaćen?", zapitali su iz PES-a.