Politika

NOVAKOVIĆ ĐUROVIĆ KAZALA DA VLADA NEĆE SJUTRA ODLOŽITI POPIS, VEĆ DA JE TO ZADATAK NOVE VLADE!

Autor Mirela Ljumić Izvor RTCG

Ona je izrazila zabrinutost što, kako naglašava, evropska pitanja i evropske reforme nijesu bili prioritetni tokom razgovora o formiranju nove vlade.

Izvor: URA

Termin popisa i njegovo eventualno odlaganje nije tema za sjutrašnju sjednicu Vlade, kazala je novinarima ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović, piše RTCG.

Ukazala je da je mandatar Milojko Spajić, koji je od sledeće sedmice gotovo sigurno premijer, najavio odlaganje popisa za mjesec dana.

"To jeste pitanje za novu vladu, vremenski okvir to dozvoljava, pa neka nova vlada donese odluku u vezi sa tim", kazala je Novaković-Đurović.

Ona je kazala da očito postoji plan i vremenska mogućnost za odlaganje popisa stanovništva, i to na inicijativu mandatara Spajića.

Navela je da treba uzeti u obzir sve preporuke, a time i one koje dolaze iz Evropskog parlamenta. Ukazala je da je aktuelna vlada stvorila sve preduslove za održavanje popisa.

"U međuvremenu dolazi do najave promjene te odluke, to je odluka nove vlade i ona je sasvim legitimna", izjavila je Novaković-Đurović, piše RTCG.