Politika

MILATOVIĆ TVRDI DA NA SASTANKU PODGORIČKOG PES NISU RAZGOVARALI O VLADI! PRISUSTVOVALA I ISKLJUČENA JEVROSIMA PEJOVIĆ!

Autor Mirela Ljumić Izvor CdM

Balša Špadijer, v.d. sekretara za finansijske poslove i analizu budžeta, rekao je da su razgovarali o temama vezanim za gradsku upravu.

Izvor: MONDO / Anđela Pešić

Sastanak Izvršnog odbora podgoričkog Pokreta Evropa sad završen je nešto prije 20 sati. Sastanak je počeo oko 18 časova, a istom je prisustvovao predsjednik države i potpredsjednik PES-a, Jakov Milatović, piše CdM.

Nakon sastanka, Milatović je novinarima rekao da na sastanku nisu razgovarali o formiranju Vlade.

“Znam da ste razočarani ali zaista o tome nijesmo razgovarali”, tvrdi Milatović.

Kaže da je tema večerašnjeg sastanka bila rad gradske uprave.

“I veliki izazovi sa kojima se trenutno Podgorica suočava. Ja sam bio pozvan da prisustvujem tom sastanku kao nekadašnji nosilac naše izborne liste. Mislim da je sastanak bio jako dobar”, dodao je on, prenosi CdM.

Milatović nije htio da odgovori da li je on sazvao večerašnji sastanak.

Sastanak se održao zgradi Skupštine Glavnog grada.

Večerašnji sastanak Milatovića sa IO podgoričkog PES-a odvijao se pod velom tajne, bez zvaničnih informacija za medije da će biti održan kao ni o čemu će šef države i drugi čovjek PES-a razgovarati sa članovima izvršnog odbora PES-a Glavnog grada, piše CdM.

Odbornica Pokreta Evropa sad Nađa Ljiljanić, nakon sastanka Izvršnog odbora podgoričkog Pokreta Evropa sad, saopštila je da je istom prisustvovala odbornica PES-a i poslanica Jevrosima Pejović.

“Jevrosima Pejović je bila na sastanku, djelovaće kao odbrnica Pokreta Evropa sad. Dok god se ona bude osjećala kao odbornica PES-a to će i biti”, istakla je Ljiljanić.

Poručila je da se neće baviti formalnim odlukama organa partije, odnosno isključenjem Pejović, piše CdM.

Odbornica PES-a novinarima je kazala da na sastanku nije bilo riječi o formiranju Vlade.

“Pozvali smo predsjednika. Inciraćemo više ovakvih sastanaka. Jedna of sledećih tema biće polugodišnji izvještaj o radu gradske uprave. Nije bilo riječi o vladi”, poručila je ona

Balša Špadijer, v.d. sekretara za finansijske poslove i analizu budžeta, rekao je da su razgovarali o temama vezanim za gradsku upravu.

Predsjedništvo PES-a početkom oktobra isključilo je Jevrosimu Pejović iz Partije.