Politika

PES POKREĆE POSTUPAK ZA ISKLJUČENJE ĆINĆUR I PEJOVIĆ IZ PARTIJE?

Autor Mirela Ljumić Izvor Dan

Spajić je najavio da će vladu praviti sa Demokratama, Socijalističkom narodnom partijom (SNP) i strankama manje brojnih naroda.

Izvor: MONDO/Anđela Pešić

Pokret Evropa sad pokrenuće danas postupak za isključenje iz partije poslanica Jevrosime Pejović i Radinke Ćinćur, piše Dan pozivajući se na dobro obaviještene izvore bliske PES-u.

Prema tim informacijama, Pokret Evropa sad je tražio da se poslanice Pejović i Ćinćur izjasne da li će glasati za Vladu koju planira da sastavi mandatar Milojko Spajić, ali i za Aleksu Bečića, pre dsjednika Demokrata, koji će biti kandidat za predsjednika Skupštine Crne Gore. Rok je bio sinoć do ponoći.

“Pošto, očigledno, nije doš lo do promjena u stavovima dvije poslanice PES će pokrenuti proceduru njihovog isključenja iz partije”, piše Dan.

Spajić je najavio da će vladu praviti sa Demokratama, Socijalističkom narodnom partijom (SNP) i strankama manje brojnih naroda.

Od 24 poslanika sa liste PES-a, Spajić zasad može sigurno da računa na 21 među kojima nisu Ćinćur, Pejović, kao ni poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin, čija je partija uskratila podršku mandataru nakon što je odustao od vlade sa ZBCG.

U grupi koja podržava Spajića je i dojučerašnja predstavnica Alternative Jelena Nedović, koja je napustila tu organizaciju.

Iz Alternative, članice predizborne koalicije PES-a, ranije su poručili da ne podržavaju način na koji mandatar pravi vladu.