Politika

BOGDANOVIĆ: REĆI NE DPS-U JE STVAR INTEGRITETA! NEĆEMO PODRŽATI VLADU KOJA ZAVISI OD GLASA SA DPS LISTE!

Autor Mirela Ljumić Izvor RTCG

Odgovornost, ako je ima, počiva na onima koji nijesu voljni slijediti usmjerenja i odluke organa sopstvenog političkog subjekta, kaže Bogdanović.

Izvor: Demokratska Crna Gora

Demokrate ne bi glasale za izbor 44. Vlade Crne Gore, ako bi presudan glas došao sa izborne liste DPS-a, kazao je generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović. On je istakao da odgovornost za eventualno neformiranje vlade nije na onima koji žele sastav usmjeren prema evropskim vrijednostima i jasnom razvlašćenju DPS-a, već, kako je kazao, ako je ima, počiva na onima koji nijesu voljni slijediti usmjerenja i odluke organa sopstvenog političkog subjekta.

"Ne DPS-u, nijesu samo riječi u rječniku. One su stvar našeg integriteta. Nemoguće je uživati ugled i poštovanje bez očuvanja časti i integriteta u biografijama naših funkcionera. Prvo i prije svega, želim istaći da s nestrpljenjem i visokim očekivanjima gledam prema budućem kabinetu gospodina Milojka Spajića, ne samo kao dobru šansu za našu državu, već i kao neophodan korak u smjeru evropske budućnosti Crne Gore. To znači da očekujem neupitnu podršku od strane svih poslanika i visoko rangiranih funkcionera PES-a, koji nijesu poslanici, naročito onih koji trenutno drže 'ključić' formiranja nove vlade i koji, prema svemu sudeći, imaju drugačiju viziju za 44. kabinet Milojka Spajića", napisao je Bogdanović na Fejsbuku.

Naveo je da je "odgovornost za eventualno neformiranje vlade nije na onima koji žele sastav usmjeren prema evropskim vrijednostima i jasnom razvlašćenju DPS-a".

"Odgovornost, ako je ima, počiva na onima koji nijesu voljni slijediti usmjerenja i odluke organa sopstvenog političkog subjekta. Ali nemojte misliti da je ovo neko odstupanje od našeg dosadašnjeg puta. Naprotiv, ovaj moment je jasna potvrda kontinuiteta našeg političkog djelovanja, utemeljenog u našim kongresnim dokumentima. U tim tekstovima, kao što vam je poznato, jasno stoji: NE DPS-u", napisao je Bogdanović.

Istakao je da postavlja pitanje može li stranka koja ima tako kristalno jasne principe zadržati svoj integritet ako te principe pogazi, te može li ta stranka nastaviti da uživa poštovanje i ugled ukoliko ne sačuva čast i integritet u biografijama svojih funkcionera?

"U svijetlu ovih pitanja, ponavljam Demokrate ne bi glasale za izbor 44. Vlade Crne Gore, ako bi presudan glas došao sa izborne liste DPS-a", zaključio je Bogdanović.