Politika

RAKČEVIĆ: USTUPIĆE SE PARCELA U BLOKU IX ZA IZGRADNJU PARKA SA IGRALIŠTIMA

Autor Mirela Ljumić

Vlada dala saglasnost

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević obavijestio je javnost danas da je Vlada dala saglasnost na zahtjev gradske uprave da se parcela od 4.119 kvadrata u ulici Vlada Ćetkovića u Bloku IX, koja se kako je dodao decenijama nalazi u zapuštenom stanju, ustupi Glavnom gradu zarad izgradnje novog, modernog parka sa dječjim igralištima i drugim sadržajima.

"Dakle, umjesto izgradnje novog bloka zgrada, spratnosti P+5 i bruto površine čak 8.238 metra kvadratna – kako je to ranije definisano planskim dokumentom, građani/ke Bloka IX će tokom naredne godine dobiti nove parkovske površine na preko četiri hiljade kvadrata", napisao je Rakčević na svom Fejsbuk nalogu.

"Hvala Vladi, premijeru, ministrima i sjajnoj ekipi iz Direktorata za imovinsko-pravne poslove, na odličnoj saradnji i finalizaciji navedenog posla. Nakon što se završi procedura prepisa u Katastru, Glavni grad će planirati finansijska sredstva Budžetom za 2024. godinu, kako bismo već nakon Novogodišnjih praznika mogli započeti posao na izgradnji novog parka. Za zelenu i humanu Podgoricu", poručio je Rakčević.