Politika

MILATOVIĆ BIO NEPRIJATNO IZNENAĐEN KAD JE ABAZOVIĆ PREDLOŽIO SEBE ZA VOĐU DELEGACIJE!

Autor Mirela Ljumić Izvor CdM

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je bio strpljiv prema premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću povodom odlaska i predstavljanja Crne Gore na ovogodišnjoj Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, piše CdM.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

“Ja sam zaista strpljiv čovjek i mislim da sam bio jako strpljiv i dobronamjeran i u odnosu sa sadašnjim tehničkim premijerom gospodinom Abazovićem u kontekstu odlaska i predstavljanja Crne Gore na ovogodišnjoj Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. Bio sam jako neprijatno iznenađen kada je, prije par sedmica, gospodin Abazović predložio samog sebe protivno diplomatskoj praksi i protivno naravno negdje i njegovom legitimitetu, kao vođu delegacije Crne Gore u Ujedinjenim nacijama”,

Strpljivo je, kaže, u razgovoru sa Abazovićem pokušao da pronađe konsenzus, piše CdM.

“Tačno je da smo se dogovorili da ove godine, kako je to bio i red, predsjednik predvodi crnogorsku delegaciju i to predsjednik koji jedini trenutno ima puni legitimitet, a da Abazović bude dio delegacije u svojstvu koordinatora Ministarstva vanjskih poslova.

Ali, dodaje, ponovo je bio iznenađen načinom na koji je Vlada usvojila platformu za odlazak crnogorske delegacije u Ujedinjene nacije.

“Na način što je jasno, vizuelno i na svaki drugi način iz te platforme bilo jasno da Crna Gora ima de facto dvije delegacije. To je ono zbog čega sam javno reagovao… Pozivam sve da se odgovorno ponašaju. A što se tiče predstavljanja Crne Gore, kao što sam do sada u okviru svojih ustavnih i zakonskih ovlašćenja i dužnosti, na najbolji mogući način predstavljao Crnu Goru – i u Briselu, i u Vilnusu, i u Beogradu i Zagrebu, tako ću i nastaviti da se ponašam u narednom periodu, naravno vrlo odgovorno se odnoseći prema novcu poreskih obveznika”, poručio je Milatović, prenosi CdM.