Politika

PES: KORUMPIRANI DPS NAM NIJE PARTNER

Autor Anja Rašović Izvor RTCG

Iz Pokreta "Evropa sad" saopštili su da su apsolutno neutemeljene izmišljotine određenih propagandnih glasila i propalih političara koji pokušavaju da taj pokret povežu sa DPS-om.

Izvor: MONDO / Anđela Pešić

Ističu da, za razliku od drugih, nijesu imali nikakve aranžmane sa DPS-om, prenosi RTCG.

"DPS se čak udružio sa predstavnicima ZBCG-a i URA-e u pokušajima da spriječi lidera PES-a da kao pobjednik izbora uopšte i dobije mandat za sastavljanje nove Vlade. To je onaj isti DPS koji je nezakonito u DIK-u osporio kandidaturu Spajića za predsjedničke izbore. Takođe, to je partija koja je protiv našeg Pokreta širila neistine, a prema građanima Crne Gore sprovodila razne vrste diskriminacija i političkog progona", piše u saopštenju PES-a.

Naglašavaju da upravo zastupaju one građane, koji su na demokratski način takvu politiku poslali u prošlost.

"DPS je organizacija koja se i dalje nije ogradila od korumpiranih i nezakonitih djelovanja svojih funkcionera. Zato korumpirani DPS nije partner Pokretu Evropa sad", dodaje se.

Kako RTCG prenosi, poručuju da je njihova organizacija i "korumpirani DPS" dva suprotna pola političke scene.

"Partija koja je vodila Crnu Goru trideset godina je 'uspjela' da potjera iz naše zemlje preko sto hiljada stanovnika, da opustoši privredu i namjerno razvlači pregovore sa Evropskom unijom, po čemu smo rekorderi. DPS nikad nije imao cilj da Crna Gora bude uspješna, već da se samo pojedinci iz ove partije obogate na račun države, dok su permanentno dijelili narod i pričali o patriotizmu", dodaju iz PES-a.

Zaključuju da je mjesto DPS-a u opoziciji, a mnogim funkcionerima DPS-a i optuženička klupa zbog, kako navode, svih nezakonitosti koje su sprovodili.