Politika

DUKAJ: TUZI SU PRIMJER ZA CIJELI REGION

Autor Anja Rašović Izvor CdM

Ministar javne uprave Marash Dukaj, čestitao je 1. septembar, Dan opštine Tuzi, predsjedniku Opštine Tuzi, Niku Gjeloshaju i predsjedniku Skupštine opštine Tuzi, Fadilu Kajoshaju.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

“Veliko mi je zadovoljstvo da svim građankama i građanima Opštine Tuzi, u ime Ministarstva javne uprave, kao i u svoje lično ime, uputim najsrdačnije čestitke povodom 1. septembra, Dana opštine. Opština Tuzi je primjer dobrog upravljanja i efikasne administracije za cijeli region. Za veoma kratko vrijeme, od sticanja statusa punopravne opštine, ova opština je dostigla najviši nivo razvoja, otvarajući fabrike, izgrađujući putnu i vodovodnu infrastrukturu, otvarajući mnogo novih radnih mjesta i podižući životni standard svih građana. Sama činjenica da je opština Tuzi za četiri godine povećala svoj budžet na nivo od 512 odsto, dovoljno govori o velikom napretku postignutom u ovoj opštini”, naveo je Dukaj.

Kako je dodao, procvat kulturno-umjetničke djelatnosti, promocija i jačanje statusa mladih, pomoć ženskom preduzetništvu, posvećenost adekvatnom obrazovanju, podrška sportu i izgradnja novog gradskog stadiona, velika podrška poljoprivredi i stočarstvu samo su neki od aspekata uspjeha opštine Tuzi, prenosi CdM.

“Izgradnja novog parka u Tuzima po evropskim i savremenim standardima, pružiće priliku mladima, djeci i svim građanima, da u prijatnom ambijentu provode slobodno vrijeme u šetnji, igri, treniranju ili druženju”, ističe Dukaj.

Danas su, dodaje, Tuzi jedna od opština sa najvećim brojem infrastrukturnih projekata, piše portal CdM.

“Vjerujem da rukovodstvo ima viziju ali i intelektualne, preduzetničke i druge potencijale da Opštinu Tuzi učini prijatnim mjestom za udoban život svih građana i građanki. Ministarstvo javne uprave nastavlja sa podrškom Opštini Tuzi u pravcu digitalne transformacije i decentralizacije lokalnih samouprava, u skladu sa najsavremenijim međunarodnim standardima. Uz najbolje želje vama, svim građankama i građanima Tuzi, još jednom čestitam 1. septembar”, kazao je ministar Dukaj.