Politika

SPAJIĆ: BEČIĆ ĆE BITI NOVI PREDSJEDNIK SKUPŠTINE! ZBCG NEĆE BITI DIO VLADE

Autor Anja Rašović Izvor CdM

Mandatar za sastav 44. vlade i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić saopštio je da će lider Demokrata Aleksa Bečić biti novi predsjednik Skupštine Crne Gore.

Aleksa Bečić
Izvor: Demokrate

Glavni odbor PES-a donio je odluku da podrži predlog mandatara Milojka Spajića u vezi sa konstituisanjem 44. Vlade sa političkim subjektima koji su podržali Spajića za mandatara na konsultacijama kod predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, saopšteno je kratko iz PES-a, prenosi CdM.

Spajić je nakon sjednice GO saopštio da koalicija Za budućnost Crne Gore neće biti dio vlade, te da očekuje podršku 44 poslanika u Skupštini.

“Članovi Glavnog odbora su bili većinom za. Par ljudi je bilo protiv i par uzdržano. Očekujemo podršku 44 poslanika u Skupštini”, rekao je Spajić nakon sastanka.

Odgovarajući na pitanje da li je definitivno da ZBCG neće biti dio vlade, Spajić je kazao da je da jeste.

“Pet su puta odbili ponudu. Ne možemo da vjerujemo u njihovu iskrenost”, dodao je Spajić.

Sjednica GO PES-a trajala je skoro sedam i po sati, a nije joj prisustvovao zamjenik lidera PES-a i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, piše portal CdM.

Spajić je dobio podršku poslaničkog kluba PES-a za formiranje nove vlade, na sjednici koja je održana u petak.

Nova vlada trebalo bi da budu sastaljena od predstavnika PES-a, Demokratske Crne Gore, Bošnjačke stranke, Albanskog foruma, Albanske alijanse.

Predsjedništvo Socijalističke narodne partije odlučilo je juče da ta stranka treba da bude konstituent 44. vlade Crne Gore.