Politika

"PONOVNA ZABRANA ULASKA BOŽOVIĆU SKANDAL NAD SKANDALIMA"

Autor Anja Rašović Izvor Tanjug

Advokat Dalibor Kavarić, čiji je klijent Božović kazao je ranije danas da se ne radi o bilo kakvoj novoj zabrani ili odluci, niti o bilo kakvom pravnom ili suštinskom problemu, već isključivo o tehničkoj stvar

Izvor: FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je da "današnja ponovna zabrana ulaska u Crnu Goru Vladimiru Božoviću", bivšem ambasadoru Srbije u Crnoj Gori, predstavlja skandal nad skandalima.

On je u izjavi Tanjugu kazao da to pokazuje "da Crna Gora ne želi normalizaciju odnosa sa Srbijom".

Advokat Dalibor Kavarić, čiji je klijent Božović kazao je ranije danas da se ne radi o bilo kakvoj novoj zabrani ili odluci, niti o bilo kakvom pravnom ili suštinskom problemu, već isključivo o tehničkoj stvari

U izjavio za Tanjug, Dačić je rekao da je Božović krenuo da posjeti roditelje koji žive u Crnoj Gori, poslije uvjeravanja da nema više prepreka za njegov ulazak u Crnu Goru.

"O tome sam lično razgovarao sa premijerom i ministrom spoljnih poslova Dritanom Abazovićem, kao što je predsjednik Aleksandar Vučić insistirao na tome u razgovoru sa crnogorskim predsjednikom Jakovom Milatovićem. Crnogorski organi današnjom novom zabranom pokazuju da ne poštuju odluke njihovih organa, kao i da im nije stalo do normalizacije odnosa sa Srbijom", rekao je Dačić za Tanjug.