Politika

MANDIĆ: PONUDU KOJU JE SPAJIĆ PREDSTAVIO KAO ODBIJENU MI PRIHVATAMO!

Autor Miloš Miranović Izvor Antena M

Čekali smo od subote veče javnu ponudu mandatara Milojka Spajića, a ono što smo registrovali jeste da ono što je nama nuđeno, Spajić je nudio i drugim političkim opcijama, saopštio je lider koalicije Za budućnost Crne Gore Andrija Mandić na konferenciji za novinare.

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

Kako Mandić dodaje, umjesto javne ponude zatražene od Spajića, dobili su informaciju da su navodno odbili ono što im je na pregovorima ponuđeno, a što Mandić apsolutno demantuje.

"PES je najveća brana povratku DPS, i zbog toga ne žele da ispoštuju ono što je bila volja građana od 11. juna. Sada kažemo javno da prihvatamo ono što je PES danas iznio kao ponudu, i spremni smo da sjednemo za sto i porazgovaramo sa Spajićem", kaže Mandić.

"Donijeli smo odluku da prihvatamo tu ponudu. Ona je nama prihvatljiva ne jer smo slabi nego jer mislimo da treba da se spriječi povratak Demokratske partije socijalista (DPS) na vlast”, dodao je.

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević je ponovio da su tražili javnu ponudu jer su isti resori nuđeni i pregovaračima iz redova drugih partija, prenosi Antena M.

“Ministarstvo prosvjete nuđeno nama i Ujedinjenoj Crnoj Gori, sporta i nama i SNP-u, evropskih poslaova nama i HGI, poljoprivreda nama i BS-u, potpredsjednika za regionalni razvoj nama i Albanskom forumu. Jasno je onda zašto smo tražili javnu ponudu da svi vide ko želi da bude dio stabilne vlade a ko da trguje i plaši stranke manjinskih naroda sa ZBCG”, rekao je Knežević na konferenciji za novinare.

On je kazao da je ponuda Pokreta Evropa sad prihvatljiva i njegovoj stranci.

Knežević je takođe postavio pitanje predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću da li ostaje pri onome što je iznio tokom kampanje za predsjedničke izbore da je potrebno "produbljivanje saradnje sa Demokratskim frontom a ne sa satelitima DPS-a".

On je istakao da je dobio mandat da vodi pregovore., prenosi Antena M.

“Kažem da je nama ta ponuda prihvatljiva. Prihvatili smo svih deset principa. Ibrahimović i Vuksanović ranije kazali da mi nećemo biti dio vlade. To su sve sateliti Mila Đukanovića, oni svi koji su srušili vladu Krivokapića, koji su na predsjedničkim izborima bili za Đukanovića. Pozivam Milatovića da se odredi prema ovom pitanju jer je jedan od koolidera PES-a. Ovo je jasan poziv Spajiću i Milatovicu, dobili ste odgovor od koalicije ZBCG, mi je prihvatamo iako je našu stetu, a sada da vidimo šta će uraditi Milatović i Spajić”, zaključio je Knežević.