Politika

SPAJIĆ NAKON SASTANKA: ,,Principi PES-a svima prihvatljivi, bilo je različitih mišljenja oko učešća ZBCG u vladi

Autor Mirela Ljumić Izvor Vijesti

Sastanak sa mandatara za sastav nove vlade i lidera Pokreta Evropa sad (PES) Milojka Spajića i predstavnici svih političkih partija koji su ga podržali tokom konsultacija održan je danas u prostorijama PES-a u Podgorici.

Izvor: Pokret Evropa sad/ printscreen

Na sastanku sa Spajićem učestvovali su: predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, predsjednik MBošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, predsjednik Hrvatske Građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović, lider Saveza građana Civis Srđan Pavićević, lider Force Genci Nimanbegu i predsjednik Albanske alternative (AA) Nik Đeljošaj, predsjednik demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka.

Principi Pokreta Evropa sad (PES) su svima prihvatljivi, saopštio je predsjednik te partije i mandatar za sastav nove vlade Milojko Spajić nakon sastanka sa predstavnicima političkih partija koje su ga podržale za mandatara.

"Mislim da smo imali dobar sastanak, čuli smo korisne stvari i vidimo da su principi PES-a svima prihvatljivi. Danas nije bili priče o podjeli resora niti je bilo specijalnih zahtjeva. Samim tim što su podržali viziju koju smo predstavili oni su se kandidovali za vladu, ali veliki je posao pred nama", rekao je Spajić novinarima nakon sastanka, javljaju ,,Vijesti".

Možda ce vas zanimati