Politika

JOKOVIĆ OPTIMISTIČAN OKO PREGOVORA ZA SASTAV NOVE VLADE

Autor Anja Rašović Izvor RTCG

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kazao je za Portal RTCG da je optimista kada su u pitanju pregovori za sastav nove, 44. vlade

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

po njegovom mišljenju buduća vlada treba da bude formirana uz široku podršku u parlamentu. Smatra da bi se dogovori o sastavu vlade mogli privesti kraju u avgustu.

"Što se tiče dosadašnjih pregovora, mi smo imali zvanični sastanak sa Milojkom Spajićem, i ti pregovori se nastavljaju. Mi smo optimisti, želimo da se da se sastavi Vlada Crne Gore jer je to jako potrebno, želimo da bude što šira kako bi samim tim bila i stabilnija", kazao je Joković, potpredsjednik aktuelne Vlade.

Joković je istakao da je optimista da može biti široke podrške Vladi u parlamentu i da očekuje kraj pregovora u avgustu.

"Smatram da bi ako svi popuste, i uz toleranciju, Vlada trebalo da bude formirana uz široku podršku. Ako bi svi realno počeli i radili na tome, mislim da bi se mogli u avgustu privesti kraju dogovori", kazao je Joković.

Naglasio je da svako prolangiranje nije dobro i da je neophodno da se partije što prije usaglase povodom svojih zahtjeva.

"Svako prolangiranje i previše zatezanja nije u ovom trenutku dobro. Naravno, svaka politička partija ima svoje probleme, ciljeve i zahtjeve i sve to treba usaglasiti ali suština je da zajedno radimo na dobrobit Crne Gore i da se ispune očekivanja građana kao i da se ostvare predizborna obećanja političkih subjekata", ocijenio je Joković.