Politika

UKLONJENA INICIJATIVA ZA SMJENU KOVAČEVIĆA!

Autor Mirela Ljumić Izvor Antena M

Na današnjoj sjednicu SO Nikšić trebalo je da bude raspravljano o inicijativi za smjenu predsjednika opštine Nikšić, ali ipak do toga neće doći!

Izvor: Printscreen

 Predlog za razrješenje Kovačevića podnio je opozicioni Klub odbornika „Evropski tim za Nikšić“, a inicijativu su potpisali i odbornik Socijademokrata (SD) Nikola Zirojević kao i nezavisna odbornica Tatjana Knežević Perišić.

Povod za novu inicijatu za Kovačeviću smjenu opozicionim odbornicima nikšićke skupštine bio je nedavni događaj kada je Kovačević prisustvovao obilježavanju 13 godina rada Dnevnog centra. Tokom intoniranja himne problematizovan je položaj prstiju njegove ruke. Kovačević je demantovao da je imao bilo kakvu skrivenu namjeru da pokaže nepoštovanje prema državnoj himni.

Na inicijativu Ivana Zečevića odbornika Koalicije „Za budućnost Nikšića“ inicijativa za razrješenje Kovačevića maknuta je sa dnevnog reda sjednice. Za taj predlog glasao je 21 odbornik. Zečević smatra da je ta inicijativa još jedan u nizu napada na srpski narod u Crnoj Gori, te da ima u Crnoj Gori mnogo prečih stvari o kojima trebati brinuti, a ne o „položaju nečijih ruku“.