Politika

PREDSJEDNIK SJUTRA NASTAVLJA KONSULTACIJE O MANDATARU!

Autor Mirela Ljumić

,,Predsjednik Milatović će se sjutra, u nastavku konsultacija, sastati sa predstavnicima Demokrata, Bošnjačke stranke i Demokratske narodne partije."

Izvor: Youtube/Pokret Evropa sad/Printscreen

,,Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović počeo je konsultacije sa političkim subjektima zastupljenim u Skupštini oko izbora mandatara za sastav 44. Vlade Crne Gore.
Redosljed sastanaka sa političkim subjektima određen je shodno broju osvojenih mandata u Parlamentu." navodi se u saoštenju Kabineta Predsjednika.


Danas se predsjednik sastao sa Milojkom Spajićem, predsjednikom PES, vršiocem dužnosti predsjenika DPS Danijelom Živkovićem i Andrijom Mandićem, predsjednikom Nove srpske demokratije.

Predsjednik je sa sagovornicima razgovarao po pitanju programskih prioriteta buduće Vlade, njenoj strukturi, modelu i političkoj podršci za njeno formiranje u Parlamentu Crne Gore.


,,Posebna pažnja u razgovorima je posvećena pitanju evropskih integracija, vladavine prava, ekonomskog razvoja, vanjske politike i izlaska države iz institucionalne krize." zaključuje se u saopštenju Kabineta Predsjednika.