Politika

MILATOVIĆ: OČEKUJEM DA U AVGUSTU DAM MANDAT MANDATARU

Autor Mirela Ljumić Izvor CdM

Naredne sedmice je konstitutivna sjednica Skupštine.

Izvor: Kabinet predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da bi u novoj Vladi volio da vidi predstavnike svih političkih partija koji predstavljaju manjinske narode.

“Milslim da bi to bilo vrlo dobra stvar za Crnu Goru. Za mene je važno da Vlada bude stavilna, evroposka i reformska”, kazao je Milatović, odgovarajući na pitanja novinara u Beranama, prenosi CdM.

Naredne sedmice je konstitutivna sjednica Skupštine.

“Odmah nakon toga ću početi razgovore sa svim političkim subjektima. Mislim da bih to mogao da završim u pristojnom roku i da tokom avgusta dam mandat mandataru za sastav Vlade”, istakao je Milatović.

Na pitanje da li bi volio da u novj Vladi vidi predstavnike srpskog naroda, Milatović ističe da je više puta govorio o tome da ne želi da govori o tome ko bi trebao a ko ne da bude.

“Želim da o Vladi govorim principijelno. U Vladi bi trebalo da bude što više subjekata, kako bi Vlada bila dodatno snažnija, imala veću podršku u Skupštini, a ne na uštrb principa i programa. Glavni prioritet je ubrzanja evropskog puta, jer zaista mislim da sada postoji momentum koji Crna Gora mora da iskoristi da značajnije zagazi naprijed ka punopravnom članstvu u EU. U tom smislu sa vrlo jasan – i srpski i crnogorski i albanski narod, i bošnjački i hrvatski, svi narodi treba da budu dio Vlade Crne Gore”, istakao je Milatović, piše CdM.

Možda ce vas zanimati