Politika

ĐELJOŠAJ: ZA ALBANSKI FORUM JE VAŽNO DA BUDUĆA IZVRŠNA VLAST BUDE STABILNA

Autor Mirela Ljumić Izvor Vijesti

Nosilac liste Albanskog foruma Nik Đeljošaj, kazao je da su predstavnici te koalicije danas imali "konstruktivan sastanak" o formiranju vlade s liderom Pokreta Evropa sad (PES) Milojkom Spajićem.

Izvor: Facebook/Nik Gjeloshaj/Screenshot

Đeljošaj je poručio da je za Albanski forum važno da buduća izvršna vlast bude stabilna i da se u njoj vide programski principi te koalicije.

"Konstruktivan sastanak, nakon nekih koji su bili nezvanični. Imamo naše programske principe koje cijelo vrijeme zagovaramo. To je osnovno što smo danas i predstavili PES-u. Ozbiljan smo subjekt, želimo da se naša opredjeljenja vide kroz program vlade. Osnov svega je da vlada bude stabilna i što dugovječnija", rekao je Đeljošaj nakon sastanka, prenose Vijesti.

Možda ce vas zanimati

 Na pitanje kako gleda na to što partije manjinskih naroda u zvaničnim razgovorima nastupaju odvojeno, dok su u neformalnim istupali zajedno, Đeljošaj je odgovorio da su svi on odvojeno izašli na izbore i da su zasebni subjekti.

Naveo je da je za Albanski forum "jako važna" spoljnopolitička orijentacija države i buduće vlade.

"Pitanje agresije Rusije na Ukraijinu, potvrđivanje da je Crna Gora članica NATO-a, da nema dilema da je Kosovo nezavisna država...".

Đeljošaj je rekao da su Spajiću, osim principa, predstavili i ideje o staračkim naknadama i zatvaranju kladionica i kazina. Na pitanje šta je Spajićev odgovor na predlog o zatvaranju kladionica i kazina, predstavnik Albanskog foruma je odgovorio:

"O tome ćemo dodatno razgovarati, to su odluke koje treba dodatno da analiziramo. Mi smo jasni sa svim našim potencijalnim partnerima", javljaju Vijesti.