Politika

DEMOKRATE: NI JEDAN NAŠ FUNKCIONER NIKADA NIJE RJEŠAVAO STAMBENO PITANJE NA RAČUN DRŽAVE

Autor Mirela Ljumić

Povodom medijskih naslova u vezi stambenih kredita u kompaniji CEDIS, Demokrate su reagovale.

Izvor: MONDO/Mia Stanković

Saopštenje prenosimo integralno:

1. Ni jedan funkcioner Demokratske Crne Gore nikada nije rješavao stambeno pitanje na račun budžeta države, kompanija i građana Crne Gore, niti će to ikada učiniti. Takva postupanja nijesu spojiva sa funkcionerima Demokrata, već su svojstvena političkim subjektima koji su poraženi, a njihovim porazom nestala je takva praksa što se tiče funkcionera Demokrata.

2. Izvršni direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović radi za platu i nikada nije ni pomislio da koristi pravo na rješavanje stambenog pitanja na teret CEDIS-a, niti će to ikada učiniti.

3. "Stanovi po povoljnim uslovima radnicima i građanima, a ne funkcionerima" je princip koga se Demokrate čvrsto i odlučno drže, pa u tom smislu kompanija CEDIS i njen izvršni direktor obezbijeđuju shodno Pravilniku rješavanje stambenih potreba isključivo radnicima.

4. Za stambene potrebe lica sa posebnim dužnostima odluke donosi Odbor direktora, u kome niti u jednom sazivu Demokrate nijesu imale većinu već simbolično učešće i od nas takve odluke ne zavise, a naročito ne od izvršnog direktora. Naš je apel svim državnim organima i upravljačkim tijelima kompanija da Pravilnike o rješavanju stambenih potreba zaposlenih prilagode na način da to pravo mogu koristiti isključivo radnici, a ne menadžeri, direktori ili lica sa posebnim dužnostima.

Pozivamo medije da naslovima i sadržajem ne diskredituju pojedince za koje se nametnuta tema apsolutno ne može vezati. Vidjeli ste i domaćinski primjer novog rukovodstva CEDIS-a u načinu trošenja sredstava reprezentacije u odnosu na DPS rukovodstvo, a isto tako pokušaj medija da nametnu teret i krivicu aktuelnom izvršnom direktoru.

Demokrate samo traže istinu i činjenično saopštavanje informacija, ni više ni manje od toga.