Politika

DO DEVET ČASOVA NA CETINJSKOM BIRALIŠTU IZLAZNOST 10,41 ODSTO

Autor Milena Backović Izvor Vijesti

Danas se na Cetinju održava ponovno glasanje na biračkom mjestu "Lovćenski partizanski odred" II.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Predsjednik Izborne komisije Prijestonice Cetinje Marko Brnović kazao je da je do devet sati glasalo 70 birača, odnosno 10,41 odsto, kako navode Vijesti.

"Nema nepravilnosti, sve protiče u najboljem redu", kazao je on, kako prenosi Cetinjski list.

Taj medij podsjeća da su na vanrednim parlamentarnim izborima 11. juna u istom periodu glasale 32 osobe.

Glasanje je ponovljeno nakon što je Ustavni sud usvojio žalbu Socijaldemokratske partije (SDP) protiv rješenja Državne izborne komisije i naložio Izbornoj komisiji Prijestonice da ponovi izbore na tom biračkom mjestu.

Na biralištu "Lovćenski partizanski odred" II upisana su 672 birača, a na izborima 11. juna glasalo je njih 363.

SDP je žalbu podnio zbog, kako su kazali, nepoklapanja broja kontrolnih listića sa brojem birača koji su identifikovani u izvodu iz biračkog spiska da su glasali.

Na izborima 11. juna, na pomenutom biralištu, koalicija Zajedno osvojila je 125 glasova, SDP 122, a Pokret Evropa sad 49 glasova.

SDP-u je za parlamentarni status potrebno dodatnih 295 glasova, kako navode Vijesti.

Koalicija Hrabro se broji, koju čine Demokrate i Građanski pokreta URA, osvojila je 40 glasova, Hrvatska građanska inicijativa osam, a Pokret Preokret i koalicija Za budućnost Crne Gore po četiri.

Socijalistička narodna partija i Albanska Alijansa osvojile su po dva glasa, lista Mi možemo jedan, dok je nevažećih listića bilo šest, kako saopštavaju Vijesti.

Možda ce vas zanimati