Politika

BEČIĆ:,,ŠTO SE TIČE MAFIJE NIKAD VIŠE, KO GOD PLANIRA DRUGAČIJE, NEKA NASTAVI, ALI SA NAMA NEĆE MOĆI"!

Autor Milena Backović Izvor Vijesti

Demokrate će biti dio samo one Vlade i vlasti koja je spremna da "do temelja satre" organizovani kriminal i korupciju, njene nosioce, pomagače, saučesnike i predstavnike u institucijama sistema, poručio je lider te stranke Aleksa Bečić.

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

"Bilo da su u pitanju proces formiranja buduće vlasti ili drugi vezani procesi, ono što želim da istaknem u ime subjekta kojeg predstavljam je da sigurno nećemo dozvoliti da bilo ko dovede u pitanje borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Sa ovim zlom u njenom najekstremnijem smislu se Crna Gora suočava punih 30 godina, dokumenta Europola i optužnice SDT-a potvrđuju tu svojevrsnu izdaju i bruku države, pa čudi kako je ista ostala neprimijećena od strane onih koji su podržavali društveno-političke elite koje su vladale, to omogućavale ili u tome učestvovale", saopštio je Bečić.

Poručio je da "mafija mora biti počišćena" i da te procese mogu iznijeti oni koji su uvijek i u najtežim vremenima i trenucima pokazali "odlučnost, hrabrost, čistinu, beskomprominost i otpornost" na bilo kakve nedozvoljene uticaje, kako navode Vijesti.

"Tu borbu Crna Crna Gora mora dobiti, a mafija izgubiti jer samo jedan može vladati ovom prelijepom zemljom. Mafija ili narod, nezavisne i profesionalne institucije ili biro mafija. Što se nas tiče, mafija nikada više. Ko god planira drugačije, neka nastavi dalje, ali sa nama neće moći", zaključio je Bečić.