Politika

"BRĐANIN IMA PRAVO I OBAVEZU DA NASTAVI VRŠENJE DUŽNOSTI"

Autor Mirela Ljumić Izvor MINA

Zoran Brđanin, koga je Vlada sa funkcije direktora Uprave policije razriješila 30. marta, ima pravo i obavezu da nastavi vršenje te dužnosti, jer odluka o prestanku njegovog mandata više ne postoji u pravnom prometu, saopštio je advokat Siniša Gazivoda.

Izvor: Facebook/prinscreen

On je rekao da je advokatskoj kancelariji Gazivoda danas dostavljena presuda Upravnog suda, kojom je poništeno rješenje Vlade o prestanku mandata Brđaninu.

„U presudi stoji da predlog za prestanak mandata direktoru Uprave policije nije mogao biti zasnovan na članu 60a Zakona o državnim službenicima i namještenicima, pa samim tim ni rješenje o prestanku mandata“, kazao je Gazivoda.

Možda ce vas zanimati

On je, u saopštenju dostavljenom medijima, rekao da je time potvrđena i pozicija koju su imali od početka te nezakonite smjene.

„Ovim je dat konačan sud o zakonitosti predloga za razrješenje Brđanina“, istakao je Gazivoda.

On je dodao da je Upravni sud utvrdio i da je rješenje o prestanku mandata donijeto proizvoljno i da to predstavlja kršenje međunarodnih standarda iz oblasti osnovnih ljudskih prava.

„Kako odluka o prestanku mandata više ne postoji u pravnom prometu i kako je predlog za razrješenje, po ocjeni suda, bio očigledno zakonski neutemeljen, Brđanin ima i pravo i obavezu da nastavi vršenje dužnosti“, kazao je Gazivoda.