Politika

U DEPOU VIŠEG SUDA U PODGORICI SMJEŠTENO JE UKUPNO OKO 9,5 TONA NARKOTIKA

Autor Anja Rašović Izvor CdM

Predsjednik Internacionalne policijske organizacije Crne Gore Ivan Pekić kazao je da je prema podacima u posljednje dvije i po godine u depou Višeg suda u Podgorici smješteno ukupno oko 9,5 tona raznih vrsta droga, od čega oko dvije tone kokaina i oko sedam tona marihua

Izvor: MONDO/Anđela Pešić

“Znajući da je Depo Višeg suda u Podgorici već decenijama smješten u podrumskim neuslovnim prostorijama suda, s tim u vezi izgradnja Palate pravde bi zadovoljila određene standarde i regulative EU”, kazao je Pekić u izjavi za Portal RTCG.

Pekić smatra izgradnja Palate pravde nije nikakav luksuz već nužna i prijeka potreba.

“Njenom izgradnjom i stavljanjem u funkciju, odvojio bi se poseban depo za dokazni materijal, kako ne bismo imali problema oko skladištenja psihoaktivnih supstanci i ostalih stvari. Podrška Evropske unije je veoma važna kada je u pitanju izrada Palate pravde, ali će ona zavisiti od ispunjavanja određenih obaveza u poglavlju 23, posvećeno pravosuđu i temeljnim pravima”, kazao je Pekić.

Uspostavljanje nezavisnog i efikasnog pravosuđa, smatra Pekić, od najveće je važnosti, prenosi CdM.

“Da bi postigli nepristrasnost, integritet i visoki standard sudova od suštinskog je značaja izgradnja Palate pravde za očuvanje vladavine prava na putu ka EU”, zaključio je Pekić.