Politika

ABAZOVIĆ: AKO JE SVE U KONOVOM PISMU NETAČNO, NE ZNAM ČEMU PANIKA

Autor Mirela Ljumić Izvor Vijesti

"Ako je sve rečeno u pismu, koje je podnio advokat državljanina Južne Koreje Do Kvona, netačno – ne znam čemu panika, zašto su nervozni i imaju potrebe da stvaraju ovu klimu da će nešto će da se desi u Crnoj Gori", kaže Abazović, a prenose Vijesti.

Izvor: Vlada Crne Gore

"Ja sam samo pismo koje sam zaprimio proslijedio nadležnima na dalje utvrđivanje činjenica. Tu je počela i završila se svaka moja aktivnost. Ako je sve rečeno u pismu, koje je podnio advokat državljanina Južne Koreje Do Kvona, netačno – ne znam čemu panika, zašto su nervozni i imaju potrebe da stvaraju ovu klimu da će nešto će da se desi u Crnoj Gori", kazao je Abazović.

Dodao je da je Spajić možda mislio da treba da zaprime pismo, ne ulazeći u to da li je tačno ili ne, u kom neko navodi da je dao milion evra da bi se napravio kripto-raj u Crnoj Gori, i da to prećute.

"Abazović je optužio funkcionera PES Andreja Milovića da širi laži i tvrdi da Milović dobija instrukcije od bivšeg visokopozicioniranog službenika ANB Duška Golubovića i još jedne osobe "takođe iz kriminalnih struktura" koju nije imenovao", pišu Vijesti.

Uhapšeni "kralj kriptovaluta" Do Kvon ranije je na više adresa crnogorskih zvaničnika poslao pismo, u kom, teško optužuje Spajića.

Spajic i PES su odbacili tvrdnje da su radili išta ilegalno.