Politika

ABAZOVIĆ: VLADA ĆE RADITI I NAKON IZBORA I TO DO KONSTITUISANJA NOVE

Autor Mirela Ljumić Izvor CdM

Premijer Dritan Abazović rekao je da će Vlada raditi i nakon izbora 11. juna i to do konstituisanja nove.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

U susret izborima, počelo se sa slanjem predizbornih poruka, a partije koje čine Vladu hvale se postignutim. Novinare je zanimalo da li se radi o zloupotrebi resursa u predizborne trke, za šta je Abazović nekad kritikovao DPS kada je ta partija bila na vlasti.

“Mi nismo mogli da znamo kada će biti parlamentarni izbori. Niti ste vi to znali do momenta kada ih je Đukanović, po meni, na čudan način raspisao tri dana pred predsjedničke izbore. Vlada je završila svojih 365 dana i ima čime da se pohvali. Niko njene rezultate više ne osporava. Vlada ima svoju agendu i od svoje agende neće odustati. Vlada će raditi i poslije 11. juna do konstituisanja nove”, kazao je Abazović odgovarajući na pitanja novinara nakon konferencije na kojoj su predstavljeni rezultati u zdravstvenom sektoru, prenosi CdM.

Fascinira ga, kaže, što se svi kite rezultatima, i oni koji su podržavali Vladu i koji su je kritikovali.

“Ja apelujem na sve-slobodno, sve što je dobro iskoristite. Dajte da se okupljamo kao društvo i Crna Gora oko dobra i da se takmičimo oko dobra”, poručio je Abazović.

Vlada je prošle godine utvrdila prijedlog rebalansa budžeta, pa je novinare zanimalo i šta ukoliko ga ovaj saziv Skupštine ne usvoji i predsjednik Jakov Milatović odbije da proglasi zakone koje je usvojila ova Skupština.

“Vlada je uradila ono što je u njenoj nadležnosti. Ne možemo da se miješamo u nadležnost predsjednika države ni parlamenta. Nadam se da će se poslanici podnijeti odgovorno prema tome. Rebalans se radi zbog pozitivnih stvari, viška prihoda u državnoj kasi”, kazao je Abazović, piše CdM.