Politika

KNEŽEVIĆ JE NOSILAC LISTE DF-A NA PARLAMENTARNIM IZBORIMA?

Autor Mirela Ljumić Izvor Pobjeda

Najvjerovatnije će Milan Knežević biti nosilac liste ali to će, sa svim detaljima, biti finalno precizirano između Andrije Mandića i njega, ali i unutarstranačkih konsultacija.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Više izvora Pobjede bliskih tom političkom savezu saopštio je da je u pitanju plod ranijeg dogovora u vrhu tog saveza da lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić bude predsjednički kandidat, a da lider DNP bude nosilac liste.

Nakon Mandićevog neuspjeha na predsjedničkim izborima, kada nije uspio da uđe u drugi krug, izbor Kneževića kao jednog od osnivača Demokratskog fronta se čini kao logičan politički izbor. Cilj je da se povreti politička energije DF-a koja je, kako smatra većina u vrhu tog saveza, izgubljena jer se Front ,,suviše žrtvovao za opšte interese, a zapostavio interes saveza“.

– Najvjerovatnije će Milan Knežević biti nosilac liste ali to će, sa svim detaljima, biti finalno precizirano između Andrije Mandića i njega, ali i unutarstranačkih konsultacija – saopštili su izbori Pobjede.

Jedan izvor je dodao da kako sada stvari stoje, DF neće praviti široku koaliciju poput one od 30. avgusta jer se to pokazalo pogubno po interese te političke grupacije.

– Dominantna su razmišljanja da DF ne može kao ranije da dijeli mandate kapom i šakom. To faktički znači da bi se unutar liste našle samo stranke konstituenti: Nova, DNP i PZP, a nikako nestranačke ličnosti ili neke manje partije kao što je to bio slučaj iz 2020. godine – rekao je izvor Pobjede.

Izvori Pobjede su i precizirali da će kampanja biti prepoznatljiva i da će se ,,forsirati programska opredjeljenja“.

– Kampanja će ići u pravcu zaštite i pozicioniranja interesa onih koji su tradicionalni glasači DF-a, pravoslavni Srbi i Crnogorci. Znači, u prvom planu će biti fokus na Deklaraciji o poništenju odluke o priznanju Kosova koja će biti ponuđena svim opštinama u kojima je na vlasti DF kao i intencija da za sve ključne društvene teme treba organizovati referendum.

– Nećemo odstupiti od svojih programskih opredjeljenja – to će biti fokus kampanje – zaključio je izvor Pobjede.