Politika

KNEŽEVIĆ: NACIONALNA JE SRAMOTA PODRŠKA CRNE GORE ULASKU KOSOVA U SAVJET EVROPE

Autor Slavica Milović Izvor Vijesti

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević kazao je da je "nacionalna sramota" to što je Crna Gora podržala ulazak Kosova u Savjet Evrope.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Ambasadorka Crne Gore pri Savjetu Evrope (SE) Božidarka Krunić podržala je danas ulazak Kosova u Savjet Evrope. Ona je to učinila na sjednici Komiteta ministara Savjeta Evrope.

Knežević je u saopštenju naveo da se danas zvanična Crna Gora na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem na takav način "pridružila onoj Crnoj Gori Mila Đukanovića i Duška Markovića koji su 2008. protivno volji 85 odsto građana" priznali nezavisnost Kosova, prenose Vijesti. 

"Ova odluka Abazovićeve Vlade spada u jednu od najsramnijih u crnogorskoj istoriji i dodatno usložnjava društveno političke prilike kako u Crnoj Gori tako i u regionu. Ako rasapala Vlada Dritana Abazovića nije imala ljudske i političke hrabrosti da bude protiv, mogla je glasati uzdržano, i na taj način pokazati da joj je stalo do najboljih odnosa sa Srbijom. Ali je očigledno postalo pravilo da oni koji deklarativno najviše govore o dobrosusjedskim odnosima suštinski najdublje zarivaju nož u leđa Srbiji kad god im se ukaže prilika za to. Zato je ovo današnje glasanje Crne Gore za prijem Kosova u Savjet Evrope nacionalna sramota koju ćemo morati da spiramo sa našeg obraza", naveo je Knežević u saopštenju.