Politika

SPAJIĆ U VAŠINGTONU SA EKSOBAROM: DA ZAJEDNIČKIM SNAGAMA TRANSFORMIŠEMO I EKONOMSKI RAZVIJEMO CRNU GORU

Autor Mirela Ljumić

Predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić susreo se sa Specijalnim izaslanikom Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrielom Eskobarom.

Izvor: Pokret Evropa sad

Tokom posjete Vašingtonu, osim sa američkim zvaničnicima, Spajić je razgovarao i sa mnogobrojnim čelnicima američkih fondova i korporacija.

,,Spajić je naveo da vizija Pokreta Evropa sad garantuje ubrzanje na putu reformi potrebnih za pristupanje EU, kao i eksponencijalnog ekonomskog razvoja naše države. Pokretanje programa, pa onda osnivanje pokreta Evropa sad korespondira sa temama kojima se građani Crne Gore danas bave - temama civilizovanog, razvijenog svijeta kao što su životni standard, vladavina prava, školstvo, zdravstvo i sveukupni društveni napredak, za razliku od decenija propuštenih šansi i protraćenog vremena", navodi se u saopštenju Pokreta Evropa sad.

,,Konstatovano je da je ključna podrška na tom putu od naših partnera iz SAD, koji će biti ekonomski aktivni više nego ikad, i koji su spremni da zajedničkim snagama transformišemo i ekonomski razvijemo Crnu Goru", zaključuje se u saopštenju.