Politika

RAKČEVIĆ I ŠARANOVIĆ ZAMJENICI GRADONAČELNICE

Autor Kristina Raičević Izvor Vijesti

Injac je kazala da od nove većine očekuje zajednički rad.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Funkcionerka Pokreta Evropa sad (PES) Olivera Injac izabrana je za gradonačelnicu Podgorice.

Nju je predložila vladajuća većina, a za nju je glasalo 34 odbornika, a 12 je glasalo protiv.

Skupština je dala saglasnost na odluku gradonačelnice da Danilo Šaranović (Demokrate) i Luka Rakčević (URA) budu zamjenici gradonačelnice Olivere Injac, kako prenose Vijesti.

Injac je dala svečanu izjavu da će dužnost obavljati u skladu sa zakonom, Ustavom i Statutom glavnog grada.

Istakla je da kao rođena Podgoričanka osjeća čast što će obavljati tu funkciju. Naglasila je da od nove većine očekuje zajednički rad.

Injac je kazala novinarima u pauzi sjednice da postoji lista prioriteta, o kojima će javnost upoznati narednih dana, kako prenose Vijesti.

"Očekujemo dinamičan rad u narednom periodu. Biće zahtjevno, ali sam uvjerena da će rezultati biti brzo vidljivi". O raspodjeli funkcija će, kako je kazala, više biti poznato narednih dana.

Prethodno je konstatovano da je Ivanu Vukoviću (DPS) prestao mandat zbog podnošenja ostavke. Mandat je prestao i Vukovićevim zamjenicima Slađani Vujačić i Časlavu Vešoviću.

Funkcioner PES-a Jakov Milatović je obrazlažući kandidaturu Injac, kazao da vladajuća većina smatra da Injac ima obrazovanje i profesionalni integritet da bude gradonačelnica.

Andrija Klikovac (DPS) je rekao da su imali dilemu oko glasanja.

"Zbog njene biografije do 2020. bi mogli i da glasamo. Nakon 2020. godine je postala jedan od apostola Vlade Zdravka Krivokapića. ...", nadovezujući se da se njenim radom bavi i SDT.

Istakao je da ne mogu glasati za nju jer bi se u "vezi sa njom mogao ponoviti današnji budvanski scenario".

Andrej Milović (PES) je rekao da su optužbe opozicije već viđene, poručivši da Vlada u kojoj je bila Injac, nije bila mafijaška.

"Između mafijaške i apostolske Vlade, svakako je bolja apostolska", kazao je Milović.

Časlav Vešović (DPS) je rekao da su uradili više dobrog za grad i državu, iako ima mjesta i za kritiku, kako pišu Vijesti.

"Ponosan sam na sve što je radio DPS... Vi ste za tri godine napravili mnogo više grešaka".

Luka Rakčević (URA) rekao je da opet pišu istoriju, jer su prvi put žene na pozicijama predsjednice Skupštine i gradonačelnice.