Politika

ĐUROVIĆ: VIŠE ZAKONA JE NA ČEKANJU JER IH ĐUKANOVIĆ NE VRAĆA NITI PROGLAŠAVA!

Autor Mirela Ljumić Izvor CdM

Predsjednica Skupštine Crne Gore saopštila je da je više zakona na čekanju jer ih aktuelni predsjednik države Milo Đukanović ne vraća i ne proglašava.

Izvor: MONDO/Anđela Pešić

“Ratifikacije koje je parlament glasao 20. marta, a koji se odnose na ratifikacije međunarodnih ugovora za infrastrukturnih projekata, a o kojima su počeli raspravu još kada smo bili na Cetinju, kao i drugo glasanje koje se odnosi na izmjenu i dopunu glasanja o Zakonu o lokalnoj samoupravi, su upućeni aktuelnom predsjedniku države Milu Đukanoviću, ali on odbija da postupi po njima – niti ih vraća niti ih proglčašava”, rekla je Đurović na današnjoj sjednici Skupštine.

Ocijenila je da imamo definitivno situaciju ozbiljne blokade institucija i sistema.

“Smatram to apsoutno neprihvatljivim ponašanjem od strane aktuelnog predsjednika”, poručila je Đurović.

Dodala je da od novoizabranog predsjednika Jakova Milatovića, nakon inaguracije, očekuje da će poštovati odluke parlamenta i proglasiti zakone koji su “u ovom trenutku na čekanju”.

“Smatram to vrlo ozbiljnom situacijom, ali imamo i realnu opasnost da se isto desi i sa zakonima iz Berlinskog procesa, a koji su juče usvojeni u parlamentu”, rekla je predsjednica parlamenta poručujući da “ne bi bilo dobro da oni ostanu mrtvo slovo na papiru čekajući novoizabranog predsjednika da stupi na dužnost”, prenosi CdM.

Podsjećamo, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je 16. marta ukaz o raspuštanju 27. saziva Skupštine Crne Gore koji je donešen na osnovu člana 92 tačke 3 Ustava Crne Gore.