Politika

IZABRANI KANDIDATI ZA UPRAVNI SUD!

Autor Mirela Ljumić Izvor Pobjeda

Sudski savjet je nakon sprovedenih intervjua sa 19 onih koji su se javili na konkurs, donio odluku i izabrao kandidate.

Izvor: MONDO

Dosadašnja sutkinja Osnovnog suda u Bijelom Polju Milena Marković-Vujanović i savjetnica u Upravnom sudu Crne Gore Lidija Novović izabrane su za kandidatkinje za buduće sudije Upravnog suda, prenosi Pobjeda.

Savjet je konstatovao prestanak sudijske funkcije Miomirki Tešić, dosadašnjoj sutkinji Osnovnog suda u Kotoru, zbog izbora na funkciju sudije Ustavnog suda Crne Gore. Na jučerašnjoj sjednici sudija Višeg suda u Podgorici Nenad Otašević izabran je za zamjenika člana Komisije za polaganje pravosudnog ispita.

Kako je saopšteno, konstatovan je prestanak funkcije sudiji Osnovnog suda u Pljevljima Branku Pejoviću zbog sticanja uslova na ostvarivanje prava na starosnu penziju, dok je na lični zahtjev prestala sudijska funkcija Mirjani Đurović, sutkinji Suda za prekršaje u Podgorici.

Sudski savjet je usvojio Godišnji izvještaj o radu Sudskog savjeta i ukupnom stanju u sudstvu za 2022. godinu, koji će naknadno biti postavljen na portal sudovi.me.

Nakon razmatranja, odlučeno je da Sudski savjet potpiše memorandum o saradnji Sudskog savjeta i nevladine fondacije Građanska alijansa, u cilju povećanja transparentnosti i odgovornosti sudstva u Crnoj Gori. Dato je i mišljenje na broj utvrđenih radnih mjesta u prijedlogu pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Osnovnog suda u Kotoru, navodi Pobjeda.

Savjet je donio odluku o izboru Ivane Perović i Maje Raspopović za sudije za prekršaje, a one su raspoređene u Sud za prekršaje u Podgorici, shodno redosljedu kandidata na rang listi, dok će odluka o izboru i raspoređivanju ostalih kandidata na rang listi biti donijeta naknadno.