Politika

"ODLUKA O ULASKU U NATO JEDNO OD NAJZVAŽNIJH DOSTIGNUĆA DRŽAVNE POLITIKE"

Autor Anđela Pešić Izvor MINA

Odluka o članstvu u NATO jedno od najvažnijih dostignuća državne politike, ocijenila je kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) za predsjednicu Crne Gore, Draginja Vuksanović Stanković.

Izvor: sdp.co.me

Ona je na otvaranju Balkanskog okruglog stola Međunarodne unije mladih socijalista (IUSY), koji je organizovao Forum mladih SDP-a, kazala da se ta partija od osnivanja zalagala za članstvo u NATO.

„I to je jedna od najvažnijih odluka koju je Crna Gora donijela, što najbolje potvrđuje i sve ono tragično što se dešava povodom ruske agresije na Ukrajinu“, rekla je Vuksanović Stanković.

Prema njenim riječima, da nije bilo odluke o NATO, Cra Gora bi danas imala neuporedivo veće bezbjednosne izazove.

„Ako znamo da smo uprkos svemu tome i dalje na meti snažnog malignog i destabilizirajućeg uticaja od zvanične Moskve, to samo po sebi govori dovoljno“, navela je Vuksanović Stanković.

Ona je kazala da je odgovornom politikom građanima Crne Gore omogućen najviši nivo bezbjednosti i sigurnosti, u veoma turbulentnom okruženju i u uslovima sve većih bezbjednosnih poremećaja.

„Vi koji pripadate novim generacijama političara regiona morate da učinite sve da ovaj prostor jednom za svagda raskrsti sa retrogradnim i opasnim politikama nacionalizma i velikodržavlja koje su mnogo puta skupo koštale sve naše zemlje i narode“ poručila je Vuksanović Stanković.

Ona je naglasila da su progresivne politike i snažan građanski aktivizam najbolji instrument za preveniranje novih ciklusa nazadnih i opasnih ideologija.

Time će se, dodala je Vuksanović Stanković , dati i najveći doprinos bezbjednosti i stabilnosti, što je preduslov ukupnog prosperiteta i ekonomskog i demokratskog razvoja regiona.