Politika

DANAS BEZ GLASANJA O ZAKONU O ODUZIMANJU IMOVINE, KOVAČ: NADAM SE DA ĆE IZMJENE BITI USVOJENE U MARTU

Autor Mia Radulović Izvor MINA

Poslanici crnogorskog parlamenta nijesu danas glasali o Predlogu izmjena zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću jer je, kako je saopšteno na sjednici, dogovoreno da radna grupa nastavi sa radom na unapređenju tog zakonskog akta.

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

Ministar pravde Marko Kovač je, na kraju današnje skupštinske rasprave, kazao da se nada da će zakon biti usvojen u martu, nakon što predloženo zakonsko rješenje bude unaprijeđeno.

On je rekao da radna grupa, formirana u okviru Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, iz objektivnih razloga nije stigla da utvrdi konačna rješenja.

Iz tog razloga, kako je naveo Kovač, poslanici danas nijesu glasali o Predlogu izmjena zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću.

„Nadam se da ćemo, nakon što Vlada opet tehnički predloži tekst zakona i nakon što usaglasimo rješenja sa radnom grupom, već u martu imati ovaj zakonski tekst usvojen“, kazao je Kovač.

On je dodao da je zadovoljan imajući u vidu sadržinu većine izlaganja poslanika i njihovu spremnost da se u što kraćem roku dobiju konkretna rješenja.

„Koja bi potvrdila radna grupa i kako bismo u koordinaciji sa Ministarstvom pravde imali konačan tekst ovog zakonskog rješenja za nekih mjesec“, dodao je Kovač.

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović kazala je da je pretres završen i da je dogovoreno da radna grupa nastavi sa radom.

„Imaćemo naknadno novu raspravu i izjašnjavanje oko dopunjenog i unapređenog predloga zakona“, rekla je Đurović.