Politika

USKORO SE OČEKUJE ODLUKA DPS-A O KANDIDATU ZA PREDSJEDNIČKE IZBORE!

Autor Mirela Ljumić Izvor RTCG

Đukanović je prošle nedelje izjavio da još nije donio odluku da li će se kandidovati na izborima.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

DPS je još prošle sedmice najavio da će saopštiti kandidata za predsjedničke izbore koji su raspisani za 19. mart, međutim, odluka je odložena.

„Ja sam već trideset godina u političkom životu Crne Gore. Valjda onaj ko radi jedan posao tri decenije, ima pravo da se osjeti umornim i ima pravo na rezon da bi možda i za društvo bilo bolje da tu bude novi kandidat“, rekao je Đukanović u Minhenu gdje je učestvovao na Konferenciji o bezbjednosti.

„Sagledavamo ko je taj ko može najbolje pomoći da se Crna Gora nakon dvoipogodišnjeg lutanja vrati na stabilan kolosjek evroatlantskog razvoja“, dodao je predsjednik Demokratske partije socijalista, prenosi RTCG.

Državna izborna komisija za sada je potvrdila samo kandidaturu lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića. Potpise je juče predao predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, dok je DRI odbio kandidaturu lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića zbog dvojnog državljanstva.

Potpise za kandidaturu skupljaju i Draginja Vuksanović Stanković ispred SDP-a, lider Demokrata Aleksa Bečić i Dejan Vukšić ispred Demohrišćanskog pokreta.