Politika

SPAJIĆ: Podli pazar svršiše u mraku, skrivala se osovina Mandić, Đukanović, Medojević, Petar Ivanović (VIDEO)

Autori Anđela Pešić Mirela Ljumić

Ovim riječima je Milojko Spajić započeo obraćanje na radnom doručku novinarima i dodao da je odluka da mu se odbije predlog predsjedničke kandidature "urađena prema ranijem dogovoru kada su vidjeli šta pokazuju rezultati anketa".

Izvor: MONDO/Anđela Pešić

On je na pitanje da li će Pokret Evropa sad predložiti drugog kandidata za predsjednika ili će razmotriti ponudi Demokrata, odgovorio da imaju više opcija, "tu je gospodin (Jakov) Milatović".

"Biće mjesta za mene gdje god... ali šta će građanin Crne Gore, prosječni, nakon brutalnog kršenja zakona sinoć. Crna Gora je potpuno jasno o čemu se radi i drago mi je što su me na ovaj način diskvalifikovali a ne na neki drugi način, kao što je bilo u prošlosti. Moj djed je platio životom 70-ih zbog reformi koje je pokrenuo... Bili su naslovi da sam najveći lažov u Crnoj Gori i volio bih da građani prosude da li je neko lažov ko se pojavio pred građanima i rekao da će minimalna plata biti 450 eura kad su svi bili protiv. Nijesam slagao 270 hiljada radnika u Crnoj Gori koja je realno povećana zarada oko 20 odsto... I to je samo prvi korak. Mi smo planirali penzione reforme gdje bi minimalna penzija bila 450 eura... Ali ta je mjera postala dio programa Evropa sad 2 i biće sprovedena u budućnosti... Moj najveći grijeh je što se ne snalazim u blatu, ja sam navikao da pravim dodatu vrijednost", rekao je Spajić.

Pitao je i da li je nekog oštetio u Crnoj Gori time što su povećane plate, penzije...

"To je izgleda naša krivica. Oni hoće da ubiju istinu i da građani nas zamrznu iz iracionalnih razloga. Priča da treba da nas kazne birače - 100 odsto se slažem. Neka vide da li je istina ono što vide u novčaniku ili ono čime ih kljukaju političari", rekao je Spajić.

POGLEDAJTE VIDEO: