Politika

KABINET PREDSJEDNICE SKUPŠTINE: ĐUROVIĆ INSISTIRALA NA ŠTO RANIJEM ODRŽAVANJU SJEDNICE ZA IZBOR SUDIJA USTAVNOG SUDA

Autor Mia Radulović Izvor Vijesti

Iz Kabineta predsjendice Skupštine reagovali nakon - kako su naveli - neistinitih i netačnih navoda saopštenim od strane pojedinih učesnika sinoćnje emisije "Načisto" na TV Vijesti

Izvor: MONDO/Anđela Pešić

Predsjednica Skupštine Danijel Đurović insistirala je da se sjednica na kojoj će se birati sudije Ustavnog suda održi što ranije - i to 21. ili 22. februara, pa čak i u subotu, 25. februara iako je neradni dan - ali predstavnici političkih partija koje participiraju u Skupštini Crne Gore su se izjasnili da je 27. februar termin u kome će najveći dio poslanika biti u mogućnosti da prisustvuje sjednici, kako prenose Vijesti.

To je saopšteno iz Kabineta predsjendice Skupštine, nakon - kako su naveli - neistinitih i netačnih navoda saopštenim od strane pojedinih učesnika sinoćnje emisije "Načisto" na TV Vijesti.

Kako piše u saopštenju, u emisiji su se čule konstrukcije da je Đurović, i pored zahtjeva međunarodnog faktora, namjerno zakazala sjednicu Skupštine na kojoj će se birati sudije Ustavnog suda za 27. februar, kako bi spriječila sudije da odluče o utvrđivanju liste kandidata za predsjednika Crne Gore bez gospodina Milojka Spajića.

Andrej Milović iz Pokreta Evropa sad u pomenutoj emisiji je tvrdio da je međunarodni faktor od predsjednice Skupštine tražio "da zakaže glasanje za sudije Usatavnog suda ranije, a da je ona zakazala za 27. februar".