Politika

SPAJIĆ IMA SRPSKI PASOŠ?

Autor Mirela Ljumić Izvor CdM

MUP Srbije je prije dva dana saopštio da Milojko Spajić ima prebivalište u Beogradu.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

,,Došlo je do saznanja da postoji Spajićev sprski pasoš. MUP Srbije se ovim povodom nije zvanično oglasio", saznaje CdM.

,,Navodni pasoš Spajića koji je izdat 22. februara 2019, sa adresom prebivališta Zvezdara, Beograd, Ulica Veselina Čajkanovića 025", saopštava CdM.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije obavijestilo je Republičku izbornu komisiju te zemlje da lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić ima prijavljeno prebivalište u Beogradu. MUP Srbije je takođe saopštio da jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića nema u evidenciji osoba koje imaju prebivalište u toj zemlji.

“Milojko Spajić, uvidom u navedenu evidenciu ima prijavljeno prebivalište u Beogradu, opština Zvezdara, ulica Topalovieva broj 4 “, piše u odgovoru MUP-a Srbije, prenosi portal CdM.

MUP Crne Gore je nakon toga tražio da mu Državna izborna komisija (DIK) dostavi sve podatke koje su u njihovom posjedu, a tiču se Spajića, koji je najavio kandidaturu na predsjedničkim izborima, saopštio je generalni direktor Direktorata za državljanstvo i strance u MUP-u Radovan Popović.

Iz Pokreta Evropa sad tvrde da njihov lider Milojko Spajić ispunjava sve uslove za predsjedničku kandidaturu.

Spajić je najavio za 14 časova video obraćanje.