Politika

ABAZOVIĆ: DA JE OVO ZAKON KOJI TREBA DA LEGITIMIŠE MAFIJU, DPS BI GA SA OBJE RUKE PRIHVATIO

Autor Mia Radulović Izvor RTCG

Premijer Dritan Abazović poručio je da je Vlada spremna da čuje predloge skupštinske Radne grupe za unapređenje izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djetnošću.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Ipak, misli da nekih specijalnih promjena u tom aktu neće biti. Skupština je danas odgodila sjednicu o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću.

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu formirao je Radnu grupu za unapređenje Predloga izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djetnošću, piše portal RTCG.

Abazović smatra i da je zakonsko rješenje, koje je Vlada predložila, održivo. Nije, kaže Abazović, problem da radna grupa da predloge koje će inkorporirati u zakon, ako to bude moguće.

“Mi smo tu da sačekamo, ne žuri nam se, ali se tužiocima žuri... Molim poslanike da ulože 5% napora da alati odu u ruke pravde. Želimo alat da antimafija zakon profunkcioniše”, poručio je Abazović.

Neke od kritika na zakon su na mjestu, dok kako dodaje Abazović, neke nijesu primjenjive.

“I ovo rješenje, kao i svako drugo može se unapređivati, ali nama treba alat”, kazao je Abazović.

Ne može, kako dodaje, da kaže zašto neko želi da odgodi da taj alat da u ruke tužilaštvu.

Zakon je, kako navodi, ključni za oduzimanje imovine kriminalcima. Kaže da su kritike EK i poslanika suprotne.

“Mi smo našli rješenje koje je održivo i primjenjivo”, kazao je Abazović i dodao da nam nije potreban zakon koji neće biti moguće primjeniti.

“Ako neko taj alat ne želi da da tužiocima, onda taj neko treba da se identifikuje”, naveo je premijer i dodao da je Vlada svoj posao završila.

“Da je ovo zakon koji će da legitimiše mafiju, onda bi ga sa obje ruke prihvatio DPS”, zaključio je Abazović.