Politika

NA SJEDNICI POSTIGNUT DOGOVOR ZA 4. KANDIDATA SUDIJE USTAVNOG SUDA! (VIDEO)

Autor Mirela Ljumić

Na upravo održanoj sjednici Ustavnog odbora u Skupštini Crne Gore postignut je dogovor i oko četvrtog kandidata za sudiju Ustavnog suda.

Izvor: MONDO/Anđela Pešić

Ukoliko se po hitnom postupku glasanje za sudije ne uvrsti u dnevni red vanredne sjednice koja će se održati u petak, ostaje nam da sačekamo 27. februar kada ce se poslanici u Skupštini izjasniti o četiri kandidata, a za izbor ce im trebati dvotrećinska većina.

Ustavni odbor Skupštine Crne Gore izabrao je četiri kandidata za sudije Ustavnog suda, na osnovu javnog poziva od 25. decembra. Kandidati koji će biti predloženi plenumu na izjašnjavanje su Snežana Armenko, Dragana Đuranović, Faruk Resulbgović i Momirka Tešić.

Faruk Resulbegović dobio je sedam glasova "za", dok su članovi Odbora iz DPS i LP bili uzdržani.

Šest poslanika glasalo je za Aliju Beganovića  (DPS i LP), a sedam je bilo uzdržanih, a natpolovičnu većinu nisu dobili ni Marijan Aković, Narcisa Bošković, Nikola Golubović, Sulejman Guči, Snežana Jonica, Fadil Kardović, Jadranka Novaković, Zdenka Perović...

Prethodne nedelje poslanici vlasti i opozicije usaglasili su se o podršci Snežani Armenko, Momirki Tešić i Dragani Đuranović.

Prema informacijama koje smo dobili, albanske partije ne žele da pregovaraju o kandidatima, jer smatraju da to mjesto sada pripada njima.