Politika

MILAN MAROVIĆ PODNIO OSTAVKU KAO ČLAN DIK-A!

Autor Miloš Miranović Izvor Vijesti

Marović je to učinio nakon što je juče na sjednici Komisije usvojena odluka da DIK traži od Republičke izborne komisije Srbije da im dostavi podatke o tome da li jedan od lidera DF-a Andrija Mandić i lider Pokreta "Evropa sad" Milojko Spajić ostvaruju biračko pravo.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Član Državne izborne komisije iz DF-a Milan Marović podnio je ostavku na tu funkciju, potvrđeno je Televiziji Vijesti.

Marović je to učinio nakon što je juče na sjednici Komisije usvojena odluka da DIK traži od Republičke izborne komisije Srbije da im dostavi podatke o tome da li jedan od lidera DF-a Andrija Mandić i lider Pokreta "Evropa sad" Milojko Spajić ostvaruju biračko pravo i imaju prebivalište u Srbiji.

Marović, koji je bio uzdržan prilikom glasanja o toj odluci, nije naveo šta je konkretno razlog njegove ostavke, koju je podnio prije nego što je Andrija Mandić sinoć i zvanično predao kandidaturu za predsjednika države.

Marović se u ostavci zahvalio članovima i zaposlenima u DIK-u na korektnosti, ali i Pokretu za promjene što je njegovim predlaganjem na ovu funkciju potvrdio da je čestit čovjek i iskusan pravnik.

Drugi član DIK-a iz DF-a, Miloš Giljen, koji je juče mijenjao Koču Đurišića, glasao je za odluku da se uputi ovaj zahtjev srpskoj izbornoj komisiji a odluku su podržali i predstavnici DPS-a, SD-a i Bošnjačke stranke.

Tagovi