Politika

ŠARANOVIĆ: ,, KOALICIJA SA EVROPOM SAD JE LOGIČNA; AKO NE PRIHVATE PONUDU SVAKAKO DEMOKRATE IMAJU KANDIDATA"

Autor Mirela Ljumić Izvor Vijesti

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović izjavio je da je otvoreno pitanje ko će biti kandidat Demokrata na predsjedničkim izborima ako Evropa sad ne prihvati ponudu za formiranje koalicije.

Izvor: Danilo Šaranović/Demokrate

,,Šaranović je poručio danas u Skupštini Crne Gore da je potencijalna koalicija te partije sa Pokretom Evropa sad logična i "potreba evropske, građanske Crne Gore", prenose Vijesti.

"Smatram da je koalicija sa Evropom sad logična jer se radi o sličnim političkim subjektima. Mnogi indikatori govore da bi zajednički kandidat pobijedio u prvom krugu", poručio je Šaranović na pres konferenciji u parlamentu.

,,Demokrate će svakako imati svog kandidata", poručio je.

Komentarišući izjavu jednog od lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića da je u pitanju bizarni poziv, rekao je da nije sklon takvom rječniku kojim se služi Spajić.

"Neka javnost tumači njegov nastup. Ova ponuda je potreba evropske, građanske Crne Gore, a ne neke emotivne potrebe da sarađujemo sa Spajićem", kazao je Šaranović, kako prenose Vijesti.

Rekao je da ako ne dođe do saradnje neko će morati preuzeti odgovornost pred građanima.

Na pitanje da li je Demokratama prihvatljiva nestranačka ličnost za kandidata, odgovorio je da Spajić i Milatović treba da usaglase svoj stav i odgovore na ponudu.