Politika

VUKOVIĆ: NAŠ PREDSJEDNIČKI KANDIDAT POBJEĐUJE; KNEŽEVIĆ: DF ĆE IMATI KANDIDATA I ZNAMO KO ĆE TO BITI

Autor Mirela Ljumić Izvor CdM

Gosti u večerašnjoj emisiji "Argumenti" su Milan Knežević, Ivan Vuković i Jakov Milatović, a jedna od tema jesu predstojeći predsjednički izbori.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

"Jedan od lidera DF-a, Milan Knežević kazao je da je stav nepromijenjen i da će imati predsjedničkog kandidata iz redova te partije, kao i da znaju ko će to biti. Sa druge strane, potpredsejdnik DPS-a Ivan Vuković poručio je da je siguran da će kandidat kojeg predlože biti prvi čovjek Crne Gore i u narednih pet godina" , piše CdM.

Knežević: DF zna ime svog predsjedničkog kandidata

“Mislim da je DF jedini politički savez koji zna ime svog predsjedničkog kandidata. Ja ga večeras neću saopštavati”, rekao je Knežević u emisiji “Argumenti” na TVCG.

Knežević vjeruje da će biti drugog kruga predsjedničkih izbora.

“Kandidat DF-a i bloka okupljenog oko DPS-a biti u tom drugom krugu”, kazao je on.

Rekao je i da je predsjednica Skupštine Danijela Đurović bez konsultacija i “na prevaran način”raspisala predsjedničke izbore i uskratila mogućnost da “imamo objedinjene predsjedničke i parlamentarne izbore”.

Spekuliše se da će kandidat Demokratskog fronta biti Andrija Mandić.

Vuković: Kandidat kojeg predložimo biće prvi čovjek Crne Gore i u narednih pet godina

Na pitanje da li će se aktuelni predsjednik države Milo Đukanović kandidovati na izborima za predsjednika, potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković odgovorio je da će to odlučiti na stranačkim organima i u komunikaciji sa stranačkim partnerima odlučiti.

“Kada se stvore uslovi izaći ćemo javno i zvanično sa imenom. Siguran sam da će kandidat kojeg predložimo biti prvi čovjek Crne Gore i u narednih pet godina, jednako kao što sam siguran da će okosnicu buduće vlade nakon prijevremenih parlamentarnih izbora činiti DPS”, poručio je Vuković u emisiji na TVCG, dodajući da je sve ovo što “gledamo i živimo u Crnoj Gori u poslednje vrijeme izgubilo smisao”.