Politika

KO JE RADOVAN RAŠO IVANOVIĆ, TRN U OKU ABAZOVIĆA?

Autor Mia Radulović

Prema pisanju Pobjede, jedan od najiskusnijih operativaca u Agenciji za nacionalnu bezbjednost - Radovan Rašo Ivanović, na zahtjev specijalnog tužioca Vladimira Novovića, dobio je angažman u SDT-u.

Izvor: MONDO

On je angažovan na poziciji koordinatora u novoformiranom Birou za istrage u okviru Specijalnog državnog tužilaštva.

Ivanović, koji dugi niz godina važi za jednog od najvećih profesionalaca u Agenciji za nacionalnu bezbjednost, bio je angažovan u brojnim međunarodnim akcijama uspješno realizovanim.

Abazović je kivan na Ivanovića, za kojeg vjeruje da je rukovodio akcijom u istrazi državnog šverca duvana, koja je dovela do Abazovićeve Ure, a za sada je uhapšen doskorašnji direktor Uprave prihoda i carina, funkcioner Ure – Rade Milošević. Čim su uslijedila prva hapšenja, Abazović je već poslije nekoliko dana smijenio Ivanovića i kompletno rukovodstvo Agencije.

Prema pisanju M portala, iako je Abazović na sve načine pokušao da opstruira ovaj transfer, upornost Novovića prisilila je Abazovića da prihvati njegov zahtjev i Ivanoviću dodijeli rješenje za novu funkciju.

Novović i Ivanović su inače dugogodišnji prijatelji, koji imaju međusobno poštovanje i povjerenje.

Abazović je odlučio da ne ulazi u otvoreni konflikt sa Novovićem, s obzirom na to da Novović uživa ugled kod međunarodnih partnera, koji ga čvrsto podržavaju na mjestu glavnog specijalnog tužioca.