Politika

MANDIĆ: SNP I URA POKAZALI DA NEĆE NOVU VLADU

Autor Mia Radulović Izvor Standard

"Odustajanjem od davanja potpisa za sazivanje vanredne sjednice Skupštine Crne Gore, GP Ura i SNP su pokazali da ne žele novu vladu već izbore, izjavio je danas jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić", piše Standard.

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

On je istakao da što se tog saveza tiče, nema problema – “idemo na birališta, građani će dati konačni sud”.

“Demokratski front uložio je mnogo napora da okupi parlamentarnu većinu od 30. avgusta (2020.) i pokrene aktivnosti u pravcu prevazilaženja političke krize. Kao neko ko je bio medijator tih sastanaka, u sve to sam ulazio sa velikom ličnom odgovornošću i političkog subjekta koji predstavljam. Mi nismo odustali od bilo čega, niti se igrali uslovljavanja i prolongiranja rješenja…”, kazao je Mandić.

U DF-u smatraju da je formiranje vlade bilo mnogo efikasnije rješenje za stabilizaciju države.

“Mi nemamo nikakav problem ni sa izborima. Zato smo i pozvali na njihovo raspisivanje, zajedno sa predsjedničkim. Time će građani dati konačni sud i birati novu vlast u Crnoj Gori”, istakao je on.

"Rekao je da je DF-u prihvatljiva inicijativa Demokratske Crne Gore za sazivanjem sjednice Skupštine o ponovljenom glasanju za izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi, ali na toj sjednici bi parlamentarna većina trebalo prethodno da izglasa skraćenje mandata parlamentu kako bi predsjednički i vanredni parlamentarni izbori bili organizovani istovremeno", prenosi Standard.

 Naglašava da je svakako od posebne važnosti šta ima da saopšti mandatar Miodrag Lekić koji može značajno da pomogne u rješavanju krize koja postoji unutar parlamentarne većine.

“Dužni smo da poštujemo osnovne postulate demokratije kada je volja naroda u pitanju i kada je potrebno reagovati u smjeru provjere izborne volje naroda”, jasan je Mandić.

U Demokratskom frontu smatraju da je to prikladno trenutnoj situaciji i da nema vremena za gubljenje, pošto su već sve čuli i primili k znanju sve želje i težnje svih političkih činilaca.

“Mislim da je izlazak iz trenutnog stanja u kome se Crna Gora nalazi svakako prioritet”, poručio je jedan od lidera Demokratskog fronta.