Politika

MILUTIN ĐUKANOVIĆ: AKO SE VLADA NE IZABERE DO 15. MARTA, PARLAMENT SE SAM PO SEBI RASPUŠTA

Autor Mia Radulović Izvor MINA

Predsjednik Izvršnog odbora Nove srpske demokratije (NSD) Milutin Đukanović kazao je da, ako se vlada ne izabere do 15. marta, parlament se sam po sebi raspušta.

Izvor: Youtube/PrintScreen

Kako prenosi portal RTCG, Đukanović je, na tradicionalnom Božićnom prijemu NSD-a u Beranama, rekao da neće biti nikavog glasanja o tome.

“Možemo očekivati 2. aprila da imamo predsjednicke izbore. Ako se već po sebi parlament raspušta 15. marta, logično bi bilo da 2. aprila imamo i parlamentarne izbore i iz praktičnih razloga”, rekao je Đukanović.

Kako je kazao, dobro bi bilo skratiti mandat parlamentu do 30. januara, kako bi se stekli uslovi da se istog dana održe parlamentarni i predsjednički izbori.

On tvrdi da je prije lokalnih izbora bio postignut sporazum i da je ta stranka pokazala “nevjerovatnu trpeljivost”.

“Mi smo se zadovoljili mrvicama u Vladi, na nivou simbolike, i neko neće to, nego bi bilo najbolje da ne dobijemo nista. U toj gimnastici i matematici ruše se svi postulati demokratije i ljudskih prava”, saopštio je Đukanović.

On je rekao da je zakon više nego jasan.

“Ako se vlada ne izabere do 15. marta, parlament se sam po sebi raspušta, i tu nema glasanja”, kazao je Đukanović.

Ona smatra da su lokalni izbori pokazali da su Demokratski front i NSD u velikom rastu.

“Nadamo se da će i novi izbori pokazati da je jedna konstanta neprekidna: Demokratska partija socijalista vrtoglavo pada, a DF je snažniji i najžilaviji od bilo koje druge političke organizacije”, rekao je Đukanović.