Politika

ABAZOVIĆ MJESEČNO ŠALJE 35 HILJADA ZA LOBIRANJE U VAŠINGTONU!

Autor Miloš Miranović Izvor CdM

Na sajtu američkog ministarstva pravde objavljeno je da kabinet premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića angažovao je novoosnovanu kompaniju Bipartisan Solutions za predstavljanje u Vašingtonu.

Izvor: MONDO / Mirela Ljumić

Mordekaj Mičel Barak je izraelski lobista, koji je sarađivao sa srpskim zvaničnicima, i na sajtu njegove firme KEEVON, navodi se da je bio savjetnik srpskom ministru za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije. Tu funkciju obavljao je do 2022. kontroverzni ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović, poznat po bliskim vezama sa Rusijom, saopštava CdM

U prilogu prijave koju je strani agent dužan da podnese u skladu sa FARA (Foreaign Agents Registration Act) zakonom, dostavljen je ugovor potpisan od strane zastupnika Bipartisan Solutions, Mičela Baraka i predsjednika vlade Dritana Abazovića.

U opisu poslova navedeno je lobiranje kod izabranih zvaničnika, donosioca odluka, građana i medija kao i Vlade SAD u korist države Crne Gore.

Vrijednost ugovora je 420 hiljada dolara za godinu dana, odnosno 35 hiljada dolara mjesečno. Ugovor je potpisan 13.12 2022. godine, zaključuje CdM