Politika

JOVANOVIĆ: RIJEŠENI SMO DA NE PODLEGNEMO PRITISCMA SA BILO ČIJE STRANE!

Autor Anđela Pešić Izvor Vijesti

"Riješeni smo da ne podlegnemo tim pritiscima sa bilo čije strane", kazala je vršiteljke dužnosti vrhovnog državnog tužioca Maje Jovanović.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momo Koprivica zbog sjednice Skupštine u 11 časova u uvodnom dijelu je predložio da se tokom komtrolnog saslušanja vršiteljke dužnosti vrhovnog državnog tužioca (VDT) Maje Jovanović i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića čuju samo njihovi izvještaji, a da se narednog dana nastavi postavljanjem pitanja.

Jovanović:

V.d. VDT-a Maja Jovanović kazala je da su pred članovima dva izvještaja u kojima se nalaze podaci o broji krivičnih prijava, istraga, optužnica...

"Vrlo smo fokusirani na sprovođenju svojih zakonskih i ustavnih nadležnosti. Ovom prilikom želim da kažem da se državno tužilaštvo se suočava sa političkim pritiscima jer uvijek ima nerealnih želja i očekivanja ali smo riješeni da ne podlegnemo tim pritiscima sa bilo čije strane", kazala je Jovanović.

Ona je apelovala na članove Odbora da se odrede prema inicijativi Tužilačkog savjeta, koji je tražio hitne izmjene Zakona o državnom tužilaštvu.