Politika

INCIDENT SA KNEŽEVIĆEM: OBEZBJEĐENJE NAPALO CETINJANE!

Autori Cdm/Vijesti Mirela Ljumić

Poslanik i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević prijavio je Upravi policije da su ga na podgoričkom Aerodromu večeras napale tri osobe. U incidentu sa Kneževićem i njegovim obezbjeđenjem učestvovali su dvojica Cetinjana, a njihov rođak je dao izajvu.

Izvor: Kurir/Printscreen/RTS

Rođak Cetinjana, koji je želio da ostane anoniman, kazao je za CdM da nije istina da je Knežević napadnut “verbalno, a kamoli fizički”, kao i da su članovi obezbjeđenja poslanika DF-a ti koji su fizički napali Cetinjane što će, prema riječima njihovog rođaka, pokazati snimci sa nadzornih kamera.

“Moj brat i otac od 73 godine, i drug brata bili su u automobilu na Aerodromu ispred vozila u kojem je bio Knežević sa obezbjeđenjem. Moj brat se nasmijao kada je vidio ko je u automobilu. Milan Knežević je izašao i pitao je moga brata ‘Šta si rekao?’, a on mu je na to odgovorio ‘Ništa, da ti je lijepa glava’ i krenuo da ide prema Aerodromu. Na to mu je Knežević opsovao majku i krenuo prema mom bratu zajedno sa obezbjeđenjem”, ispričao je za portal CdM rođak Cetinjana.

Potom je, dalje je pojasnio, otac stao između njih pokušavajući da smiri situaciju.

“Nakon toga je obezbjeđenje Kneževića moga oca udarilo po rukama, a moga brata po leđima. Potom je moj brat krenuo da se brani. Poslije toga razdvojili su se, i Knežević je sa obezbjeđenjem krenuo prema policiji. Tada je policija došla kod mog brata i oca i pitala da li će da podnese prijavu. Pitali su policajce da li postoje kamere i oni su im rekli da postoje, ali su im policajci kazali da ne mora da prijavljuje ako će da ide na let. Odlučili su da ne prijave i moj brat je otišao na gejt, a otac nazad na Cetinje, pošto je bio samo da brata prebaci na Aerodrom. Zatim su policajci došli do mog brata na gejt i pozvali ga u Centar bezbjednosti da da izjavu. Takođe, mog oca su vratili sa pola puta do Cetinja i pozvali ga da da izjavu u podgorički Centar bezbjednosti”, piše CdM

On je naglasio da je samo potrebno pogledati kamere na kojima će se sve vidjeti i “niko neće moći ništa drugačije da kaže”.

“Tu će se vidjeti što je tačno bilo i da moj brat nikoga nije napao, već da su njega udarili”, poručio je on.

OGLASIO SE I OTAC POVODOM INCIDENTA SA KNEŽEVIĆEM: 

Cetinjanin N. G. saopštio je Vijestima da je Milan Knežević psovao njega i njegovog sina, a da je obezbjeđenje tog poslanika kasnije i fizički pokušalo da se obračuna s njima.

On je objasnio da je oko 15 časova dovezao sina i njegovog druga na aerodrom Podgorica, te da su se parkirali ispred vozila u kojem su primijetili Kneževića.

"Moj sin I. je po izlasku iz auta vidio Milana Kneževića i nasmijao se. Naše auto je bilo ispred njegovog i vidio je naše tablice, otvorio je prozor i iz auta pitao mog sina - Što si rekao. I. mu je odgovorio da je rekao da ima lijepu glavu. Nakon toga mu je Milan opsovao majku, moj brat je rekao i ja tebi. Milan je ponovio opet psovke, moj sin i ja smo krenuli prema aerodromu a on i njegovo obezbjedjenje su izašli iz auta i krenuli prema nama. Momak iz obezbjeđenja je krenuo prema Ivanu i počeo da mu psuje porodicu, moj sin je i njemu odgovorio - I ja tebi. On se zaletio prema Ivanu da ga udari. Ja sam stao između njih i smirivao ga. Rekao sam - Dosta je bilo svađa, ajde da idemo svako svojim putem. Stojao sam između njih, on je mahao rukama da udari i tada je udario i mene u ruke i okrnzuo glavu, a I. uspio da udari u leđa. Nakon toga je moj sin poceo da se brani", kazao je taj Cetinjanin.

Tvrdi da su im tada prišli ljudi koji su bili u blizini i pomogli da se dvije strane razdvoje:

"Mi smo krenuli prema aerodromu a momak iz Kneževićevog obezbeđenja je krenuo za nama i sve do vrata pokušavao da izvuče mog sina. Ušli smo u aerodrom".

Kaže da je ubrzo stigla i policija, ali da je momak iz obezbjeđenja nastavio da prijeti.

"Nakon što sam rekao da se nećemo udarati, kazao je - Nećeš me ti učiti koga i kako ću ja udarati. To je rekao u prisustvu policije. Nakon toga su policajci pitali da li obje strane hoće da ostane na ovome i da svako ide svojim putem, i svi smo se saglasili".

Rekao je da je poslanik Knežević u svemu učestvovao samo kad je najprije psovao iz automobila, a kasnije i kad je izašao iz vozila.

"Fizičko nasrtanje i psovanje, udaranje je nastavio momak iz obezbjeđenja. Moj sin je uzeo kartu i čekao let, a ja sam otišao za Cetinje. Zvao me kad sam bio na pola puta prema Cetinju - da su došli za njega i da se ja vratim da dam izjavu. Odvedeni smo u CB Podgorica, mene su pustili bez izjave a sin čeka da ga odvedu kod tužioca. Ponavljam da nijesmo ni verbalno ni fizički napali poslanika Kneževića, ona rečenica je bila odgovor na pitanje. Molimo da se pogledaju kamere i sve će biti jasno", saopštio je N.G.